Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΟ my-mosxato.blogspot.com

https://my-mosxato.blogspot.com/2019/11/blog-post_20.html?fbclid=IwAR3EsRrgno0SFlgmiG27D5YjVouOt8y8qK00OclGlzVPEIM30aB1dcXdFl4

➣ Πρόσφατα αναβαθμίσατε το φωτισμό στο πυροσβεστικό σταθμό Μοσχάτου πως προέκυψε αυτό;
Ο διευθυντής μεγάλης εταιρίας ηλεκτρολογικού υλικού στο Μοσχάτο φίλος και συνεργάτης μου αρκετά χρόνια , μου ανέφερε για την χορηγία του εξοπλισμού στον 1 ο πυροσβεστικό σταθμό Μοσχάτου και εγώ χωρίς δεύτερη σκέψη ανέλαβα την τοποθέτηση τους.

➣ Τι αναβάθμιση κάνατε στο πυροσβεστικό σταθμό;
αντικατέστησα όλο τον παλιό φωτισμό με βιομηχανικά στεγανά φωτιστικά και λαμπτήρες LED στο χώρο στάθμευσης πυροσβεστικών οχημάτων , το γραφείο Αξ/κου υπηρεσίας και την κεντρική είσοδο του κτηρίου .Στη κεντρική είσοδο του κτηρίου τοποθετήθηκε επιπλέον φωτισμός καθώς εκεί βρίσκεται μια σύνθεση αφιερωμένη στον πυροσβέστη του συγκεκριμένου σταθμού Πέτρο Σπυρόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 24 Απριλίου 1998 στην πυρκαγιά της βιομηχανίας επίπλων SATO στο Μοσχάτο, όταν τμήμα της καιόμενης οροφής κατέρρευσε και τον καταπλάκωσε.

➣ Πείτε μας για την βράβευση σας;
Ήταν τιμή για μένα που παραβρέθηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά κος Ιωάννης Σταμούλης και ο Διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Μοσχάτου κος Πέτρος Αλαμάρας που στους σύντομους χαιρετισμούς τους ευχαρίστησαν την εταιρία Electrical Application Services – Άγγελος Γκούσιας καθώς και την εμπορική αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρολογικού υλικού που έκανε την δωρεά του εξοπλισμού η οποία επίσης βραβεύτηκε για την χορηγία του εξοπλισμού.

➣ Εκτελέσατε στον πυροσβεστικό σταθμό ηλεκτρολογικές εργασίες σε ύψος , τι βαθμό δυσκολίας έχει αυτό;
Εδώ πρέπει να σας πω, πως σε μία πτώση που είχα από σκαλωσιά το 2016 από ύψος τριών μέτρων , ευτυχώς για έμενα δεν τραυματίστηκα, ήταν η αρχή για το πώς πρέπει να δουλεύω με ασφάλεια. Εκπαιδεύτηκα και πιστοποιήθηκα για εργασίες σε ύψος . Μέσα από αυτό έμαθα να κάνω εκτίμηση κινδύνου και να κάνω ασφαλείς ηλεκτρολογικές εργασίες με τη χρήση συστημάτων περιορισμού της κίνησης ,συσκευών ανακοπής πτώσης και σταθεροποίησης στη θέση εργασίας. Το μότο μου είναι (health+safety at work).

➣ Ποια είναι η κοινωνική σας δράση;
Είμαι τυχερός που ανήκω σε ένα σωματείο όπου μας έχει μεταφέρει το αίσθημα ευθύνης , ηλεκτρολόγοι συνάδελφοι πραγματοποιούμε κοινωνικές δράσεις .Η κοινωνική δομή εξασφαλίζει μια ιδιότητα οργάνωσης και σταθερής εστίασης στις ομαδικές μας εμπειρίες, και μας επιτρέπει να επιτυγχάνουμε τους κοινωνικούς μας στόχους ως ομάδα, αφιερώνουμε πολύτιμο χρόνο από την εργασία μας για να προσφέρουμε υποστήριξη σε όποιον το έχει πραγματικά ανάγκη.

➣ Πόσα χρόνια είσαστε στο χώρο;
Ασχολούμαι με το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου από το 2000 σαν επαγγελματίας πρακτικά αποφοίτησα το Ίδρυμα Σιβιτανίδειος στο τμήμα ηλεκτρολογίας το 1993 , αποφοίτησα την Σχολή Διαβιβάσεων ως αξιωματικός και την θητεία μου στο στρατό το 1995 μετά εργάστηκα σε ηλεκτρολόγο εργολάβο μέχρι που το 2000 ξεκίνησα το προσωπικό μου στόχο την εταιρία Electrical Application Services

➣ Πιο είναι το επαγγελματικό σας προφίλ;
Τα πάντα γύρω μου τα βλέπω με τα μάτια του ηλεκτρολόγου. Η δουλειά μου είναι το πάθος μου. Φροντίζω διαρκώς να αναβαθμίζω τις γνώσεις μου παρακολουθώντας επιμορφωτικά σεμινάρια, για τις τελευταίες καινοτόμες τεχνολογίες. Στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς, η ποιότητα της δουλειάς μου και ο επαγγελματισμός μου, κάνουν τα έργα μου ξεχωριστά. Σκοπός μου είναι πάντα να καλύπτω τις προσδοκίες του πελάτη μου και να φροντίζω το χώρο που εργάζομαι, σαν να ήταν δικός μου. Η ποιότητα κατασκευής, η λειτουργικότητα και το εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα, είναι αυτά που με καθιερώνουν στο χώρο μου και δημιουργούν μια σχέση εμπιστοσύνης. 

 ➣ Ποιες είναι οι ανησυχίες και οι προσδοκίες σας;
Υπάρχει το συναίσθημα ελαφριού άγχους και φόβου για την κατάσταση ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού στο θέμα της ηλεκτρικής ασφάλειας και είμαι πιο πολύ ευαίσθητος όσον αφορά την ηλεκτρική ασφάλεια στα παιδιά , καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά ατυχήματα . Το να αναμένεις, να ελπίζεις, ότι θα συμβεί κάτι καλό χωρίς πρωτοβουλία με αφήνει αδιάφορο . Για αυτόν και μόνο το λόγο πήρα την πρωτοβουλία και δημιούργησα την πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που θα εκπαιδεύει ,συμβουλεύει και θα δημιουργεί γνώση της ηλεκτρικής ασφάλειας σε παιδιά μικρής ηλικίας και όχι μόνο . Το site της νέας αυτής εταιρίας ονομάζεται (www.electricalsafetyforkids.gr) και είναι υπό κατασκευή. 

➣ Ποιος είναι οι επόμενος στόχος σας;
Φυσικά η νέα μου δραστηριότητα σαν επιχείρηση στην εκπαίδευση … Όχι σαν εκπαιδευτικός αλλά σαν …Επαγγελματίας Αδειούχος Ηλεκτρολόγος. Η ηλεκτρική ασφάλεια για παιδιά είναι το προσωπικό μου στοίχημα.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας και πάνω απ’ όλα, υγεία!
Επιμελήθηκε ηVasiliki Komporozou!